Ga naar de inhoud

Hoe veilig is jouw website?

  • Leestijd 2 min

Stel je voor dat je even de deur uit gaat. Je pakt je sleutels, doet de voordeur achter je dicht en draait deze op slot. Je wilt voorkomen dat een vreemde zomaar je huis binnenloopt. Dat is in ieder geval wel hoe ik er zelf over denk.

Maar,
ben jij ook zo voorzichtig als het gaat over de beveiliging van jouw website of webshop?

Het beveiligen van jouw website is minstens net zo belangrijk als het beveiligen van je huis. Je wilt niet dat iemand zomaar toegang krijgt tot jouw website en jouw (klant)gegevens. Daarom is het belangrijk dat je je realiseert dat een goede beveiliging essentieel is. Om te voorkomen dat jouw website gehackt wordt kun je het best vandaag nog je beveiliging op orde maken. Beter voorkomen dan genezen!

Wil jij meer weten over het beveiligen van jouw website of wil je kennismaken met de werkwijze van Krachtig Online?

Neem dan vrijblijvend contact met me op.

3 tips voor een veiligere website:

Tip 1: Doe de deur goed op slot

De combinatie van jouw gebruikersnaam en wachtwoord is de sleutel tot jouw website. Jij wilt natuurlijk niet dat deze sleutel niet zomaar gekopieerd kan worden. Stel daarom het gebruik van een sterk wachtwoord verplicht voor alle gebruikers zodat eenvoudig te raden wachtwoorden tot het verleden behoren. Met “Welkom1234” is een inbreker zo binnen.

Je kunt het inloggen nog veiliger maken door het gebruik van een extra verificatie (2FA). Hierdoor heb je, naast je gebruikersnaam en wachtwoord, nog een extra code nodig om in te loggen.
Extra veilig dus.

Tip 2: Kijk goed wie er voor de deur staat

Zodra jij toegang hebt tot internet, kun je inloggen op jouw eigen website. Maar jij niet alleen. Weet jij hoe vaak er afgelopen maand is geprobeerd in te loggen op jouw website door anderen? Je zult ervan schrikken!

Met een goede beveiligingsplugin kun je zien wie er voor de deur van jouw website staat en kun je maatregelen nemen om te voorkomen dat hij of zij toegang krijgt.

Tip 3: Communiceer met geheimschrift

Wil jij voorkomen dat jouw persoonlijke gegevens op straat komen? Gebruik dan geheimschrift. Met andere woorden, versleutel het dataverkeer met een geheime code. Hiervoor gebruik je een SSL- certificaat. Deze kan eenvoudig worden geïnstalleerd op jouw hostingpakket.